"Betere online adviezen voor zorgconsumenten"

- Joost Roth, eigenaar van Apotheek & Huid

Over Apotheek & Huid

Niet lang na zijn studie Farmacie aan de Universiteit van Utrecht startte Joost Roth zijn eigen apotheek in het Westland. Maar zijn interesse beperkte zich niet alleen tot de gezondheidszorg; ook de ICT sprak Joost aan. En zo ontstond in 2011 het idee voor de webshop ‘Apotheek & Huid’.

"Een app is een goede tool voor loyalty"

Over de vraag waarom Apotheek & Huid ook een app lanceerde naast de winkel en webshop, antwoordt Joost: “Eigenlijk was het een impulsaankoop. Ik ging naar de Webwinkel Vakdagen voor inspiratie en liep tegen de app van een concullega aan, gemaakt door JMango360. Het zag er super goed uit en werkte fijn, dus ben ik naar de stand van JMango360 gelopen. Ons gesprek verliep heel prettig en zo is het balletje gaan rollen. Ik verdiepte me meer in de toegevoegde waarde van een app en realiseerde dat het een hele goede tools is om de klantloyaliteit te verbeteren.

Enerzijds bied je klanten een super goede mobiele shop-ervaring. Bepaalde functionaliteiten in de app maken de flow van producten bekijken en bestellen nog makkelijker.  En anderzijds kun je je klanten heel direct benaderen met pushberichten. Je maakt het je trouwe klanten nog makkelijker om vaker bij je te shoppen en persoonlijker advies te ontvangen.”

"20% van onze klanten gebruikt de app"

Over de resultaten tot nog toe is Joost erg te spreken. “Ik kon vooraf moeilijk inschatten hoeveel klanten de app zouden downloaden en gebruiken. Ik denk dat zo’n 20% van onze klanten de app nu actief gebruikt. Dat is een prima resultaat! Verder scoren we een 4.8, in de app reviews. En qua orders loopt het ook goed; we hebben de investering ruim terugverdiend.”

Eveneens ziet Joost nog genoeg groeimogelijkheden voor de toekomst. “We gaan de app nog meer promoten op onze socials en via betaalde campagnes. Niet alleen dat we een app hebben, maar we willen vooral ook de voordelen en extra features van de app benadrukken.

Zoals via video’s laten zien hoe gemakkelijk het is om herhaalaankopen te plaatsen met de barcode scanner. En verder willen we meer pushberichten uitsturen en het persoonlijke contact via de app bevorderen, zodat we klanten nog beter kunnen adviseren. De app is daar een uitstekende tool voor.”

Hoe het allemaal begon...

Met de shop Apotheek & Huid wil Joost zorgconsumenten ook online in contact brengen met de apotheker en zo de kwaliteit van online gezondheidsadviezen verbeteren. “Klanten associëren een apotheek met ziek zijn en gaan voor gezondheids- en schoonheidsproducten eerder naar een drogist. Dat terwijl de apotheek veel deskundiger is. In onze webshops krijgen klanten professioneel advies bij de koop van gezondheidsproducten, waaronder dermocosmetica.”

"Kwalitatieve producten en echte kennis"

Ramona van Staveren is Digital Marketeer bij Apotheek & Huid en na het afronden van haar studie Communicatiewetenschappen ging zij fulltime bij het bedrijf aan de slag.

Ramona: “Wij zijn echt dé specialist op het gebied van huidverbetering. Je krijgt bij ons dus niet alleen de beste huidproducten. Ook geven we onze klanten persoonlijk advies op basis van professionele kennis. Bijvoorbeeld over welk product het beste past bij hun huidtype. Door onze partnerships met grote merken, zoals L’oreal, kunnen we kwalitatieve producten ook nog tegen een lagere prijs leveren dan waarvoor het in de winkel ligt. Vaak 5% goedkoper.”